Pn
Wt
Śr
Cz
Pi
So
Ni
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Dodany: 2011-02-03 12:11:15

Menu w restauracjiMenu jest podstawowym elementem wyposażenia restauracji. Jest to na tyle ważny element, że warto o niego zadbać w najdrobniejszych szczegółach. Czym jest menu i jak je przygotować?

 

Menu to inaczej spis dań, które serwuje dany lokal. Restauracja gdańsk podkreśla, że menu to pierwszy kontakt z klinetem. Musi być jasne i czytelne oraz estetyczne. Menu w żadnym razie nie może być pogniecione lub poplamione. Powinno mieć estetyczną oprawę. Może być ozdobione eleganckimi motywami, jednak nie może mieć bazarowego wyglądu. Dobrze skontruowane menu nie może był przeładowane daniami. Klient, który musi przedrzeć się przez cały gąszcz oferowanych potraw, traci cierpliwość i popada w dezorientację.

 

Poza tym widząc mnóstwo potraw w menu możemy być pewni, że część z nich przygotowywana jest wcześniej i tylko odgrzewana przed podaniem. Menu powinno być także jasno podzielone. Na wstępie zawsze znajdują się napoje, podawane jako pierwsze, potem przystawki, zupy, dania główne i desery. Dobrym zwyczajem jest podawanie obok nazw dań ich składu, a także tłumaczenie w obcum języku. Każde danie powinno mieć opisaną gramaturę i cenę. Dobre menu to połowa sukcesu w kontakcie z klientem.

Dodaj nowy komentarz do artykułu Menu w restauracji
Nick: